Isolerende raamfolie bij Tintpro

Isolerende folie is energiebesparend en duurzaam. Isolerende raamfolie is een goed alternatief voor gebouwen waar het niet mogelijk is om op een andere wijze te isoleren. Denk hierbij aan enkel glas of standaard dubbele beglazing. Het is ook een economisch alternatief om toch de energiebesparing te behalen, die anders alleen met een verbouwing te realiseren is. Effectief zorgt isolerende raamfolie ervoor dat in de winter de verwarming een graadje lager kan, omdat het ervoor zorgt dat warmte niet snel verloren gaat. In de zomer zorgt het voor bescherming tegen de zonnewarmte en zo kan je besparen op airconditioning kosten.

Solar Gard® Ecolux 70 is een  isolerende folie, met name ontwikkeld voor gebruik op bestaand enkel glas of normaal dubbel glas. Bij HR+ of HR++ glas zal de verbetering onvoldoende zijn.

Voordelen van Isolerende folie

Het isoleren van een gebouw met low-E folie is eenvoudiger dan het compleet vervangen van een raam met isolerend glas. Het is een economische keuze ten opzichte van een verbouwing. Het aanbrengen van isolerende folie is in een korte tijd gerealiseerd. Het veroorzaakt ook niet de overlast die een verbouwing met zich mee zou brengen.

Wanneer Isolerende raamfolie toepassen

Bij oudere gebouwen of monumentale panden die voorzien zijn van enkelglas of helder dubbelglas heeft u profijt bij een isolerende raamfolie. Zo kan u de Isolatie waarde ook wel K waarde genoemd verbeteren. Wanneer u HR of HR++ glas heeft dan is het niet aantrekkelijk om een isolerende folie te gebruiken, uw glas heeft dan al een goede isolatiewaarde K waarde.

Isoleren en warmte reflecteren

De eigenschap van warmte isoleren en reflecteren, zijn de beste kenmerken van dit type raamfolie. Zo kan je jaren profiteren van de voordelen. Tint Pro heeft diversen type raamfolies die deze eigenschappen bezit. Zo is er de keuze voor Ecolux, de meest heldere folie in het assortiment. Met een lichtdoorlaat van 68% en een warmte reflectie van 53%. Wanneer je ook fel zonlicht wilt weren uit uw gebouw dan kan je ook kiezen voor Silver AG 25 Low E. Dit is een greep uit ons assortiment, we staan je graag bij om een advies op maat te geven.