UV Werende Folie 

Uv-straling speelt een grote rol in het verkleuringsproces van producten. Zonlicht zorgt voor 40% van het verkleuren van goederen. Daarom is het belangrijk om je goederen in je etalage en magazijn te beschermen tegen zonlicht. Ook je huid kan je beschermen met UV-werende raamfolie tegen schadelijk uv-licht wat vroegtijdige veroudering kan veroorzaken.

Zonlicht heeft meer schadelijke eigenschappen voor je producten dan alleen de verkleuring van goederen, zo vormen licht en zonnewarmte een grote bron die schade aan je producten kan aanbrengen. Het beschermen tegen zonlicht is direct gerelateerd aan verkleuring en het kwaliteit behoud van je producten. Tint Pro is een specialist in het aan brengen van UV-werende raamfolie. Wij gebruiken producten van top kwaliteit die jou en je producten beschermen tegen de schadelijke effecten van direct zonlicht.

Zonnespectrum uitleg

Ultraviolet (UV), is schadelijk voor mensen en interieurs. Het vertegenwoordigd 2% van de zonne-energie. Uv-stralen kunnen de huid beschadigen en verkleuring veroorzaken bij je producten.

Er bestaan drie types uv-stralen:

UV A is voor 15-20% verantwoordelijk voor zonnebrand.
UV B kan zonnebrand en huidkanker veroorzaken.
UV C Dit het meest schadelijke type ultraviolet licht is en het type dat de meeste energie bevat, wordt UV C door de atmosfeer geabsorbeerd.

 

Zichtbaar licht (ZL)

Is goed voor 49% van de zonne-energieën bepaalt het algemene uitzicht en de kleur van het licht dat je kan zien – inclusief de schittering. Zo heeft iedere kleur zijn eigen golflengte binnen het elektromagnetische spectrum: paars heeft de kortste golflengte. Zonder ZL zouden we niet kunnen zien. .

Dicht infrarood (IR)

Het deel van licht dat wij als warmte ervaren is onzichtbaar voor het menselijk oog en vertegenwoordigd 49% van het spectrum. Deze uitgestraalde energie van de zon vertegenwoordigd het deel dat wij ervaren als warmte op een zonnige dag.

Voorkom verkleuring van producten met UV-werende raamfolies

De uitleg is niet altijd even duidelijk en/of betrouwbaar hebben we gemerkt. Op technische data kaarten staat vaak dat de folie 99% UV licht buiten houdt. Dat klopt maar betekend niet dat je met de folie 99% verkleuring voorkomt. Dit percentage is gemeten in het spectrum van 300nm tot 380nm (Uv-licht). Het zichtbaar licht en infrarood goed voor totaal 50% veroorzakers van verkleuring zijn hier niet in meegenomen. Onderstaand een uitleg wat de bepaalde gedeeltes van het zonnespectrum doen met verkleuren van producten.

Verkleuring percentages in het spectrum


Percentage, veroorzaken verkleuring, nm in spectrum

UV licht 40% van verkleuring tussen 300nm en 380nm
Zichtbaar licht 25% van verkleuring tussen 380nm en 780nm
IR infrarood (warmte) 25% van verkleuring tussen 780 en 2500nm

Folie als oplossing voor vertraging van het verkleur proces

UV-werende raamfolie is een slimme en betaalbare oplossing voor etalages van kledingswinkels, magazijn ruimtes en musea- of archiefruimtes. Raamfolie vertraagd de verkleuring en bederf van producten en voorwerpen door het stoppen van licht. Tint Pro adviseert je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Etalage folie

LX70 van Solar Gard is de beste heldere raamfolie die we hebben om het verkleuring proces te vertragen. De unieke opbouw van de folie houdt warmte en UV licht tegen.

Lees hier meer over de Solar Gard LX70

Maximaal verkleuring tegen gaan

Een donkerder type raamfolie houdt meer licht tegen, omdat je meer zichtbaar licht tegenhoudt. Licht is 25% veroorzaker van verkleuring.

Folie type Solar Gard True Vue 15 of de buitenvariant Dentinel Stainless Steel 15 osw zijn voorbeelden van donkerdere type raamfolie. De verkleuring reductie van True Vue 15 zit op maar liefst op 88%. 

Gemeten door Saint-Gobain Solar Gard volgens UV Twd-ISO tussen 300nm en 700nm