Onze werkwijze

Tint Pro heeft een vaste werkwijze. Wij werken geroutineerd en volgens een vast schema dat de kwaliteit van ons product nog verder garandeert:

1. Demonteren van de portierruiten

Alle portierramen worden gedemonteerd alvorens de folie wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een naadloos resultaat. Met volledige demontage wordt de folie op een naadloze manier aangebracht, waardoor er geen stofjes, bellen of oneffenheden zijn na montage. Dit zorgt voor een strak en professioneel resultaat, met een af-fabriek uitstraling. Behalve het esthetische resultaat, zorgt deze manier van tinten ook ervoor dat de ruit 40% sterker wordt, aangezien de folie tot aan alle 3 de randen en zo ver mogelijk naar beneden geplakt wordt. De scherfbindende werking van autoraamfolie beschermt u en uw passagiers bij een collisie, maar ook werkt de folie op deze manier inbraak vertragend.

2. Plakken van je raamfolie

In onze stofvrije cabine worden de autoruiten beplakt met de raamfolie in de tint die is gekozen. Dit gebeurt aan de binnenzijde van het glas. Het beplakken in een stofvrije ruimte garandeert een subliem resultaat en waarborgt onze kwaliteit en duurzaamheid.

3. Drogen van de beplakte autoruiten

Het droogproces is een belangrijk onderdeel in het kwaliteit proces. Het geeft gelijk een weergave van onze methode en toegepaste techniek. Om dit proces te bevorderen worden de ramen in een aparte droogruimte geplaatst. Na 30 minuten zijn de autoramen voldoende opgedroogd om te worden herplaatst.

4. Montage van de portierruiten

Na het droogproces wordt de folie nog exact op de rand afgeschoren voor de naadloze resultaat, waarna de ramen vakkundig terug gemonteerd worden.

Finishing touch

Dot-Matrix is een zwarte keramische omranding die vaak te zien is bij vaste autoruiten en herkenbaar is aan de zwarte stipjes en puntjes tussen het zwarte en transparante gedeelte van het glas. Het heeft verschillende functies: de zwarte keramische rand beschermt de ruitenkit tegen verharding en veroudering door schadelijke UV-stralen en zorgt ervoor dat het oppervlak van de ruiten op het zwarte gedeelte wat stroever is dan glas, zodat de ruitenkit goed kan hechten.
De Dot-Matrix randen zijn vaak voorzien van een aantal rijen zwarte stipjes die dienen als een geleidelijke overgang van zwart naar transparant. Deze stipjes hebben een esthetisch doel en zorgen voor een egaler en netter resultaat dan wanneer er een harde lijn tussen zwart en transparant zou lopen.


Tijdens het fabricageproces worden de ruiten gebogen om de juiste pasvorm te verkrijgen. Aangezien zwart eerder op temperatuur komt, zal het glas daar meer vervormen. Om deze thermische vervorming te corrigeren wordt Dot-Matrix toegepast tussen het zwarte en transparante gedeelte.Na het tinten van autoramen kan er een witte of zilveren rand ontstaan. Dit komt doordat de zwarte stipjes van de Dot-Matrix randen op het glas liggen en zo de folie een stukje van het glas af duwen, waardoor er lucht tussen trekt. Dit is vaak een doorn in het hoog van veel autoliefhebbers, gelukkig kunnen wij Bij Tint Pro deze witte of zilveren lijn tot wel 95% reduceren door middel van Dot-Matrix afwerking. Zo bent u verzekerd van een perfect resultaat en kunt u zonder zorgen de weg op. Deze laatste stap is de kers op de taart voor het behalen van het beste resultaat in deze branche.