Houd de hitte buiten met zonwerende raamfolie ! Bespaar energie en bescherm uw interieur!

Zonwerende raamfolie

Warmtewerende folie is een slimme en betaalbare manier om uw auto en gebouw koel en comfortabel te houden. Deze folie werkt door zonnestralen te weerkaatsen, waardoor de hoeveelheid warmte die wordt opgenomen door de ruiten wordt verminderd. Dit kan vooral in de zomermaanden veel verschil maken. Naast het verlagen van de binnentemperatuur, kan warmtewerende folie ook helpen om de schadelijke UV-stralen van de zon te blokkeren, wat de verkleuring van interieurdelen kan verminderen. Bovendien biedt het extra privacy en kan het het energieverbruik verminderen door de hoeveelheid benodigde koeling te verminderen. Of u nu op zoek bent naar warmtewerende folie voor uw auto of voor uw gebouw, er zijn tal van opties beschikbaar om aan uw behoeften en stijlvoorkeuren te voldoen.

Voor het weren van licht heb je juist wel een folie nodig die donker is van kleur. De kleur zorgt in dat geval voor het reduceren van de licht scherpte. “Kan je dan nog wel naar buiten kijken?” is een veel gestelde vraag. Dat kan zeker, maar houdt wel rekening met een verminderde lichtinval als de zon niet schijnt. De hoeveelheid licht dat wordt gefilterd is het zelfde, wanneer de zon wel of niet schijnt.

Warmte werende raamfolie

Om de warmte te weren hoef je niet gelijk te denken aan folie die donker van kleur is. Het gaat om de eigenschappen van de folie waardoor de warmte wordt gereflecteerd en afgeweerd, een folie met een lichte kleur bezit deze eigenschappen net zo goed. Tint Pro werkt met Solar Guard, zij zijn marktleider op het gebied van vlakglas folies. Folietypes Solar Gard LX70 en SX50 zijn gemaakt om licht door te laten en warmte te weren.

Milieuvriendelijk en energiebesparende raamfolie

Ramenfolie zorgt voor een merkbare besparing op de energiekosten, door de isolerende en reflecterende eigenschappen. Het is een duurzaam en innovatief product dat je helpt om te besparen op je verwarming- en koelings kosten. Zo is Ecolux 70 een type raamfolie dat is ontwikkeld voor het gebruik op enkel glas of dubbelglas zonder HR coating. De folie heeft het vermogen om je isolatiewaarde van je glas te verbeteren met wel 41%. Een “groen” alternatief voor de maatschappelijke verantwoorde ondernemer.